Kinderen helpen groeien van ‘Cubs to Lions’!


Frank en Myriam Vogel, de trotse eigenaren van Mhondoro Safari Lodge & Villa en de Stichting MF Foundation, willen u graag laten kennismaken met hun initiatief tot het introduceren van de “Mhondoro Wilderness School” in het Welgevonden Game Reserve in de provincie Limpopo (Zuid-Afrika).

Er is gelegenheid voor donateurs/sponsoren om deel te nemen aan dit unieke gemeenschapsproject door mee te helpen de werking van de school te financieren. De essentiële infrastructuur van de school is reeds gefinancierd door de MF Foundation van de familie Vogel.

Uitstekend onderwijs is niet direct beschikbaar in Afrika, maar dit initiatief zal ten minste een aantal gelukkige meisjes en jongens, die onder normale omstandigheden niet het voordeel van kwaliteitsonderwijs zouden hebben, in staat stellen om professioneel erkende leerprogramma’s te volgen die hen zullen helpen groeien van ‘CUBS to LIONS’.

De school biedt leeftijdsspecifiek privéonderwijs dat ongeëvenaard is in de omgeving met persoonlijke en individuele aandacht van een gekwalificeerde leraar. Kinderen zullen lofbetuigingen ontvangen nadat competentie en begrip zijn getoond en zullen worden aangemoedigd om uit te blinken in de groep, maar ook als individu.

Een oude opslagruimte is omgetoverd tot een klaslokaal grenzend aan een speeltuin met toezicht. Het leren vindt plaats door middel van digitale tabletten, tv en wifi, en praktijksessies in het veld of op projecten gericht op tien onderwerpen, evenals verschillende sporten. Onderwerpen zijn wiskunde, Engels, Sesotho, identificatie van dieren volgen en opsporen, vogels kijken, zoogdieren, ecologie en aardrijkskunde, evenals vakmanschap (leuk leren in traditioneel houtbewerking, bouwen, mechanica). Wiskunde en Engels zullen het Kumon Learning Program volgen, terwijl Bushskills zal worden onderwezen volgens de werkboeken van de Field Guides Association of South Africa (FGASA) die speciaal voor jonge kinderen zijn gemaakt.

In het eerste jaar beperkt de Mhondoro Wilderness School de opname van kinderen tot slechts vier. Ouders zullen de verantwoordelijkheid delen en 20% van de kosten dragen om interesse en betrokkenheid bij het onderwijs van hun kinderen te verzekeren. De MF Foundation draagt 40% van de lopende kosten en de sponsor het saldo van 40%, wat een investering van 150 euro per jaar vereist van 100 sponsors, idealiter voor een periode van 3 jaar. Maar u kunt natuurlijk ook doneren zoals u het uitkomt,

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Kel-Joosten of Wendy Nijssen.

E-mail: info@mffoundation.nl.


Mobiel:


Peter: +31 6 1133 2998

Wendy: +31 6 5056 9082