Survival Games - witSnel kunnen handelen, strategisch denken, stressbestendigheid, organisatietalent en goed teamwerk zijn in noodsituaties, zoals een uitbraak van een besmettelijke ziekte, essentieel voor een slagvaardige en effectieve hulpoperatie. De Survival Games geven je een idee van de cruciale eigenschappen waar je over moet beschikken als je voor Artsen zonder Grenzen op missie gaat. Iedere situatie levert nieuwe uitdagingen op.

De Survival Games is een intens actie-evenement ontworpen om jouw team op de proef te stellen en je eigen grenzen te verkennen. Natuurlijk is het onmogelijk om de situaties waar hulpverleners van Artsen zonder Grenzen mee te maken krijgen 100% waarheidsgetrouw na te bootsen. Maar we dwingen je wel om tot het uiterste te gaan!

Vanaf de start van het evenement staat je team al onder grote druk. Elk moment kan er iets onverwachts gebeuren. Je zoekt naar communicatie mogelijkheden, ondervraagt artsen en slachtoffers, zoekt naar oplossingen en werkt waar nodig samen met andere teams en hulpverleners. Dit allemaal terwijl je rent en fietst tussen de verschillende locaties in het Amsterdamse Bos. Met daarbij de extra uitdaging dat alles in het donker plaatsvindt.

De Survival Games start om 22.00 uur en is om circa 10.00 uur de volgende ochtend afgelopen. De prijsuitreiking vindt direct daarna plaats, gevolgd door een gezamenlijk ontbijt met alle gelegenheid om na te praten.

Datum: De nacht van 16/17 oktober
Locatie: 835 ha. terrein – Amsterdamse Bos, Amsterdam

Meer informatie