Het schitterende weer van afgelopen vrijdag 2 oktober was voor circa 600 golfers voldoende reden om te komen golfen op Golfbaan Spaarnwoude. Doelstelling van de inmiddels de 4de editie van het Grootste Golftoernooi ter Wereld was geld inzamelen voor het nieuwe Centrum voor kindermishandeling (MDCK) wat eind oktober haar deuren opent in het Spaarne Gasthuis te Hoofddorp.
De organisatie had flink uitgepakt om er een bijzonder evenement van te maken. Live-muziek, een DJ op het terras, een golf-trickshow van voormalig tourspeler Mark Reynolds en aanbod van golfalternatieven zoals FootGolf en Disc golf waren ondermeer de ingrediënten van een succesvolle dag. Zelfs bekend Nederland zoals ex-profvoetballers Martijn Reuser en Ben Wijnstekers, DJ Ferry Maat, politicus Frank de Grave en oud politie-voorlichter Klaas Wilting wist de weg te vinden naar de golfbaan om daar te spelen voor het nieuwe centrum in het Spaarne Gasthuis te Hoofddorp.

Frank Vogel, voorzitter van mede organisator de MF-Foundation; ‘Van tevoren werd ons al snel duidelijk dat een regionaal doel minder golfers op de been zou brengen dan wij gewend waren bij de voorgaande edities. Desondanks hebben wij in overleg met de golfbaan toch besloten dit belangrijke doel in onze regio te ondersteunen. Belangrijk, want wekelijks worden er in dit centrum gemiddeld 20 kinderen opgevangen die te maken hebben met mishandeling of misbruik. Hoewel het exacte bedrag nog niet bekend is, kunnen wij terugkijken op een geslaagde dag en mogen we namens alle deelnemers een mooi bedrag overmaken aan het MDCK.’

Wat is het MDCK?
Wanneer een kind te maken heeft met een traumatische ervaring als mishandeling of misbruik, gaat het een langdurig en vervelend traject in. Nare onderzoeken en behandeling in het ziekenhuis, gesprekken en onderzoek bij politie, justitie, psychiaters en jeugdzorg waarbij iedere keer opnieuw het toch al moeilijke verhaal verteld moet worden.
In het nieuwe MDCK in het Spaarne Gasthuis verzamelen alle hulpverleners zich onder één dak. Hierdoor hoeft het kind slechts eenmaal het verhaal te doen en kan noodzakelijk onderzoek en een eventuele behandeling direct van start.