Veel kinderen en jonge volwassenen, met of zonder het syndroom van Down, speelden samen met bekende Nederlanders en oud-voetballers in een meer dan geslaagd voetbaltoernooi in elk opzicht.

De initiatiefnemers van dit jaarlijkse evenement zijn de MF Foundation en de Stichting de Upside Van Down. De organisatie wordt een warm hart toegedragen door de Ajax Foundation.

Het evenement vond plaats op zaterdag 29 juni, wederom op de trainingsvelden van de Amsterdamse voetbalclub Ajax, de Toekomst. Het motto van deze dag is “GEEF Down De Toekomst”. Twintig teams uit het hele land, bestaande uit kinderen, jongvolwassenen en bekende Nederlanders hebben gevoetbald voor “GEEF Down De Toekomst”. De aftrap werd gedaan en gepresenteerd door het team van aanvoerder John Williams. De volgende BN’ers hebben meegedaan aan een meer dan geslaagde dag: Humberto Tan, Henny Huisman, Desmond Gemert, Rutger Worm, Aad de Mos, Dave Dekker, Emmanuel Anning, Marga Scheide, Rob Witschge, Patrick Ladru, Rayen Panday, Jack Spijkerman, Bryan Roy, Jasmine Sendar, Santi Kolk, Jimmy Simons en Sebastiaan Labrie.

Het entertainmentprogramma werd gepresenteerd door Henny Huisman. De optredens waren van Mick Harren, “The Voice kids – deelnemer” Jasmijn Beekman en Dave Dekker. De optredens werden afgesloten met een spectaculair optreden van de winnaar van het televisieprogramma de beste zanger van Nederland 2012: Berget Lewis.

Frank en Myriam Vogel, de drijvende krachten achter de MF Foundation, dragen zowel organisatorisch als financieel met de MF Foundation bij aan de Stichting De Upside Van Down.

Zij geloven dat een 100% imagoverbetering voor kinderen en jongvolwassenen met het syndroom van Down zal leiden tot meer mogelijkheden en acceptatie in de hedendaagse samenleving, integratie is hier het sleutelwoord.

Mede door de donatie van vorig jaar was het mogelijk om editie 2013 te organiseren. De inschrijvingen voor editie 2013 hebben onze verwachtingen overtroffen.

Editie 2014 van het “GEEF Down De Toekomst” voetbaltoernooi zal plaatsvinden op 31 mei 2014.

httpv://www.youtube.com/watch?v=p3fTUb7q-YU